Browsing by Subject Protein

Jump to: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
or enter first few letters:  
Showing results 1 to 20 of 31
  • OER000000787.pdf.jpg
  • Journal article


  • Authors : Rodriguez, Javier; Haydinger, Cameron D; Peet, Daniel J (2020)

  • Amino acid hydroxylation is a common post-translational modification, which generally regulates protein interactions or adds a functional group that can be further modified. Such hydroxylation is currently considered irreversible, necessitating the degradation and re-synthesis of the entire protein to reset the modification. Here we present evidence that the cellular machinery can reverse FIH-mediated asparagine hydroxylation on intact proteins. These data suggest that asparagin...

  • OER000000415.pdf.jpg
  • Journal article


  • Authors : Martynowycz, Michael W; Gonen, Tamir (2020)

  • A method for soaking ligands into protein microcrystals on TEM grids is presented. Every crystal on the grid is soaked simultaneously using only standard cryoEM vitrification equipment. The method is demonstrated using proteinase K microcrystals soaked with the 5-amino-2,4,6-triodoisophthalic acid (I3C) magic triangle. A soaked microcrystal is milled to a thickness of 200nm using a focused ion-beam, and microcrystal electron diffraction (MicroED) data are collected.&#x...

  • OER000002503.pdf.jpg
  • Journal article


  • Authors : MacDonald, Bryan T.  (2023)

  • Corin is a transmembrane tethered enzyme best known for processing the hormone atrial natriuretic peptide (ANP) in cardiomyocytes to control electrolyte balance and blood pressure. Loss of function mutations in Corin prevent ANP processing and lead to hypertension. Curiously, Corin loss of function variants also result in lighter coat color pigmentation in multiple species. Corin pigmentation effects are dependent on a functional Agouti locus encoding the ago...

  • OER000000723.pdf.jpg
  • Journal article


  • Authors : Muroski, John M; Fu, Janine Y; Nyugen, Hong Hanh (2020)

  • Acyl-lysine modifications come in a variety of elemental compositions. There is increasing evidence that these modifications can have a functional effect on protein and are present in proteomes across all domains of life. Here we describe a new method that can allow for more confident identification of acyl modifications in proteomes by utilizing the immonium ion of these modifications. Our utilization of these ions allows for more comprehensive ins...

  • OER000000706.pdf.jpg
  • Journal article


  • Authors : Ermolenko, Dmitri N; Mathews, David (-)

  • The 5’ cap and 3’ poly(A) tail of mRNA are known to synergistically regulate mRNA translation and stability. Recent computational and experimental studies revealed that both protein-coding and non-coding RNAs will fold with extensive intramolecular secondary structure, which will result in close distances between the sequence ends. This proximity of the ends is a sequence-independent, universal property of most RNAs. Only low-complexity sequences without guanosines...

  • OER000000858.pdf.jpg
  • Journal article


  • Authors : Weeks, Amy M; Byrnes, James R; Lui, Irene (2020)

  • N terminomics is a powerful strategy for profiling proteolytic neo-N termini, but its application to cell surface proteolysis has been limited by the low relative abundance of plasma membrane proteins. Here we apply plasma membrane-targeted subtiligase variants to efficiently and specifically capture cell surface N termini in live cells. Using this approach, we sequenced 807 cell surface N termini and quantified changes in their abundance in response to&...

  • 312656.pdf.jpg
  • -


  • Authors : Nguyễn Đức Đoán;  Advisor : Nguyễn Xuân Phương (2018)

  • Tổng quan về protein đậu tương, về đậu phụ. Nêu phương pháp nghiên cứu. Kết quả đánh giá chất lượng giống đậu tương DT84 và nước chua, chất lượng đậu phụ mơ, nghiên cứu ảnh hưởng của các yếu tố và tác nhân đông tụ đến cấu trúc protein trong đậu phụ.

  • 224011.pdf.jpg
  • Theses & Dissertation (Luận án – Luận văn)


  • Authors : Đỗ, Thị Bảo Hoa;  Advisor : Lâm, Xuân Thanh (2007)

  • Xây dựng quy trình công nghệ sản xuất sản phẩm giầu protein ci chất dùng cho trẻ từ 6-12 tháng tuổi. Nghiên cứu ảnh hưởng của một số yếu tố công nghệ đến chất lượng sản phẩm để xác định một số thông số kỹ thuật cho quy trình snả xuất. Đánh giá chất lượng sản phẩm và theo dõi sự biến đổi chất lượng theo thời gian. Đánh giá sự chấp nhận sản phẩm tại cộng đồng

  • 333992-TT.pdf.jpg
  • -


  • Authors : Đỗ Thị Thanh Hường;  Advisor : Nguyễn Tiến Thành (2022)

  • Tổng quan về protein từ gạo, thu nhận protein gạo bằng phương pháp thủy phân thành phần phi protein, gạo nếp cẩm; vật liệu và phương pháp nghiên cứu; kết quả và thảo luận.

  • 311930.pdf.jpg
  • -


  • Authors : Chu Thị Minh Hải;  Advisor : Trương Quốc Phong (2018)

  • Tổng quan tình hình dịch bệnh sốt xuất huyết trên thế giới và tại Việt Nam, đặc điểm của virus Dengue, protein NS1 cuả virus dengue, một số phương pháp chẩn đoán sốt xuất huyết dengue. Nêu phương pháp nghiên cứu. Kết quả RT-PCR khuếch đại gen mã hóa NS1, kết quả tách dòng gen mã hóa NS1, kết quả tạo cấu trúc biếu hiện mang gen mã hóa protein NS1,...

  • 000000273073-tt.pdf.jpg
  • Thesis


  • Authors : Phạm Ngọc Thạch;  Advisor : Trương Quốc Phong (2013)

  • Tổng quan về bệnh lao và các tác nhân gây bệnh, tình hình bệnh lao trên thế giới và ở Việt Nam, đặc điểm vi khuẩn lao Mycobacterium Tuberculosis. Vi khuẩn lao kháng thuốc và các phương pháp phát hiện: Phương pháp kiểu hình, nuôi cấy, các kỹ thuật sinh học phân tử phát hiện vi khuẩn lao kháng thuốc. Phương pháp nghiên cứu: tách chiết protein, định lượng protein trong dung dịch bằng phương pháp Bredford, ph...