Thông tin tài liệu
Nhan đề : | Metabotyping of Andean pseudocereals and characterization of emerging mycotoxins |
Tác giả : | Ocmín, Pedro G. Vásquez- |
Từ khoá : | Siêu hình học; ngũ cốc; Andean; độc tố; nấm mốc |
Năm xuất bản : | 2023 |
Nhà xuất bản : | bioRxiv |
Tóm tắt : | Pseudocereals are best known for three crops derived from the Andes: quinoa (Chenopodium quinoa, 29 Chenopods I), canihua (C. pallidicaule, Chenopods I), and kiwicha (Amaranthus caudatus). Their grains 30 are recognized for their nutritional benefits; however, there is a higher level of polyphenism and the 31 chemical foundation that would rely with such polyphenism has not been thoroughly investigated. 32 Meanwhile, the chemical food safety of pseudocereals remains poorly documented. Here we applied 33 untargeted and targeted metabolomics approach by LC-MS to achieve both: i) a comprehensive 34 chemical mapping of pseudocereal samples collected in the Andes to classify them according to their 35 chemotype; ii) a quantification of their contents in emerging mycotoxins. |
URI: | http://dlib.hust.edu.vn/handle/HUST/23543 |
Liên kết tài liệu gốc: | https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2022.06.23.497323v1.full.pdf+html |
Trong bộ sưu tập: | OER - Kỹ thuật hóa học; Công nghệ sinh học - Thực phẩm; Công nghệ môi trường |
XEM MÔ TẢ
71
XEM & TẢI
25
Danh sách tệp tin đính kèm:
Tài liệu được cấp phép theo Bản quyền Creative Commons