Thông tin tài liệu


Nhan đề : SARS-CoV-2 spike variants differ in their allosteric response to linoleic acid
Tác giả : Oliveira, A. Sofia F.
Từ khoá : biến thể; tăng đột biến; SARS-CoV-2; dị lập thể; axit linoleic
Năm xuất bản : 2023
Nhà xuất bản : bioRxiv
Tóm tắt : The SARS-CoV-2 spike protein contains a fatty acid binding site, also found in some other coronaviruses (e.g. SARS-CoV), which binds linoleic acid and is functionally important. When occupied by linoleic acid, it reduces infectivity, by ‘locking’ the spike in a less infectious conformation. Here, we use dynamical-nonequilibrium molecular dynamics (D-NEMD) simulations to compare the response of spike variants to linoleic acid removal. These simulations show that the fatty acid site is coupled to functional regions of the protein, some of them far from the site (e.g. in the receptor-binding motif, N-terminal domain, the furin cleavage site located in position 679-685 and the fusion peptide-surrounding regions) and identify the allosteric networks involved in these connections. Comparison of the response of the original (‘Wuhan’) spike with four variants: Alpha, Delta, Delta plus and Omicron BA.1 show that the variants differ significantly in their response to linoleic acid removal.
URI: http://dlib.hust.edu.vn/handle/HUST/23618
Liên kết tài liệu gốc: https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2022.04.21.489022v1.full.pdf+html
Trong bộ sưu tập: OER - Kỹ thuật hóa học; Công nghệ sinh học - Thực phẩm; Công nghệ môi trường
XEM MÔ TẢ

31

XEM & TẢI

20

Danh sách tệp tin đính kèm:
Ảnh bìa
  • OER000002754.pdf
      Restricted Access
    • Dung lượng : 1,6 MB

    • Định dạng : Adobe PDF



  • Tài liệu được cấp phép theo Bản quyền Creative Commons Creative Commons