Thông tin tài liệu
Nhan đề : | SARS-CoV-2 spike variants differ in their allosteric response to linoleic acid |
Tác giả : | Oliveira, A. Sofia F. |
Từ khoá : | biến thể; tăng đột biến; SARS-CoV-2; dị lập thể; axit linoleic |
Năm xuất bản : | 2023 |
Nhà xuất bản : | bioRxiv |
Tóm tắt : | The SARS-CoV-2 spike protein contains a fatty acid binding site, also found in some other coronaviruses (e.g. SARS-CoV), which binds linoleic acid and is functionally important. When occupied by linoleic acid, it reduces infectivity, by ‘locking’ the spike in a less infectious conformation. Here, we use dynamical-nonequilibrium molecular dynamics (D-NEMD) simulations to compare the response of spike variants to linoleic acid removal. These simulations show that the fatty acid site is coupled to functional regions of the protein, some of them far from the site (e.g. in the receptor-binding motif, N-terminal domain, the furin cleavage site located in position 679-685 and the fusion peptide-surrounding regions) and identify the allosteric networks involved in these connections. Comparison of the response of the original (‘Wuhan’) spike with four variants: Alpha, Delta, Delta plus and Omicron BA.1 show that the variants differ significantly in their response to linoleic acid removal. |
URI: | http://dlib.hust.edu.vn/handle/HUST/23618 |
Liên kết tài liệu gốc: | https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2022.04.21.489022v1.full.pdf+html |
Trong bộ sưu tập: | OER - Kỹ thuật hóa học; Công nghệ sinh học - Thực phẩm; Công nghệ môi trường |
XEM MÔ TẢ
31
XEM & TẢI
20
Danh sách tệp tin đính kèm:
Tài liệu được cấp phép theo Bản quyền Creative Commons