Thông tin tài liệu


Nhan đề : Characterization Of Yellow Root Cassava And Food Products: Investigation Of Cyanogenic Glycosides And Pro-Vitamin A
Tác giả : Odoemelam, Chiemela S
Percival, Benita
Ahmad, Zeeshan
Từ khoá : Cyanide; β-carotene; Cassava Varieties; Nutrition
Năm xuất bản : 2020
Nhà xuất bản : Biochemical Journal
Tóm tắt : The fresh tuber, raw flour and food products were analysed for levels of residual cyanide and β-carotene using standard analytical methods. The cyanide content of NR 8082 (18.01±0.01 ppm) and UMUCASS 38 (17.02±0.02 ppm) flours were significantly higher (p < 0.05) than the residual cyanide levels determined in the cookies (10.00±0.00 ppm) and cake (7.10±0.14 ppm). The levels of β-carotene determined in the sample varied significantly (p < 0.05). The highest levels of β-carotene (6.53±0.02 µg/g) were determined in raw roots of UMUCASS 38 while NR 8082 levels of β-carotene were 1.12±0.02 µg/g. Processing the roots into flour reduced the β-carotene content to 4.78±0.01 µg/g and 0.76±0.02 µg/g in UMUCASS 38 and NR8082 flours, respectively. Cookies and cake produced from flour derived from the UMUCASS 38 variety had 2.15±0.01 µg/g and 2.84±0.04 µg/g of β-carotene, respectively.
Mô tả: Tài liệu này được phát hành theo giấy phép CC-BY-NC-ND 4.0
URI: http://dlib.hust.edu.vn/handle/HUST/24476
Liên kết tài liệu gốc: https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2020.04.03.024224v1
Trong bộ sưu tập: OER - Kỹ thuật hóa học; Công nghệ sinh học - Thực phẩm; Công nghệ môi trường
XEM MÔ TẢ

18

XEM & TẢI

10

Danh sách tệp tin đính kèm:
Ảnh bìa
  • OER000000755.pdf
      Restricted Access
  • Nội dung
    • Dung lượng : 158,13 kB

    • Định dạng : Adobe PDF



  • Tài liệu được cấp phép theo Bản quyền Creative Commons Creative Commons