Thông tin tài liệu
Nhan đề : | Characterization Of Yellow Root Cassava And Food Products: Investigation Of Cyanogenic Glycosides And Pro-Vitamin A |
Tác giả : | Odoemelam, Chiemela S Percival, Benita Ahmad, Zeeshan |
Từ khoá : | Cyanide; β-carotene; Cassava Varieties; Nutrition |
Năm xuất bản : | 2020 |
Nhà xuất bản : | Biochemical Journal |
Tóm tắt : | The fresh tuber, raw flour and food products were analysed for levels of residual cyanide and β-carotene using standard analytical methods. The cyanide content of NR 8082 (18.01±0.01 ppm) and UMUCASS 38 (17.02±0.02 ppm) flours were significantly higher (p < 0.05) than the residual cyanide levels determined in the cookies (10.00±0.00 ppm) and cake (7.10±0.14 ppm). The levels of β-carotene determined in the sample varied significantly (p < 0.05). The highest levels of β-carotene (6.53±0.02 µg/g) were determined in raw roots of UMUCASS 38 while NR 8082 levels of β-carotene were 1.12±0.02 µg/g. Processing the roots into flour reduced the β-carotene content to 4.78±0.01 µg/g and 0.76±0.02 µg/g in UMUCASS 38 and NR8082 flours, respectively. Cookies and cake produced from flour derived from the UMUCASS 38 variety had 2.15±0.01 µg/g and 2.84±0.04 µg/g of β-carotene, respectively. |
Mô tả: | Tài liệu này được phát hành theo giấy phép CC-BY-NC-ND 4.0 |
URI: | http://dlib.hust.edu.vn/handle/HUST/24476 |
Liên kết tài liệu gốc: | https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2020.04.03.024224v1 |
Trong bộ sưu tập: | OER - Kỹ thuật hóa học; Công nghệ sinh học - Thực phẩm; Công nghệ môi trường |
XEM MÔ TẢ
18
XEM & TẢI
10
Danh sách tệp tin đính kèm:
Tài liệu được cấp phép theo Bản quyền Creative Commons