Thông tin tài liệu
Nhan đề : | Asparagine hydroxylation is likely to be a reversible post-translational modification |
Tác giả : | Rodriguez, Javier Haydinger, Cameron D Peet, Daniel J |
Từ khoá : | Protein; FIH |
Năm xuất bản : | 2020 |
Nhà xuất bản : | Biochemical Journal |
Tóm tắt : | Amino acid hydroxylation is a common post-translational modification, which generally regulates protein interactions or adds a functional group that can be further modified. Such hydroxylation is currently considered irreversible, necessitating the degradation and re-synthesis of the entire protein to reset the modification. Here we present evidence that the cellular machinery can reverse FIH-mediated asparagine hydroxylation on intact proteins. These data suggest that asparagine hydroxylation is a flexible and dynamic post-translational modification akin to modifications involved in regulating signalling networks, such as phosphorylation, methylation and ubiquitylation. |
Mô tả: | Tài liệu này được phát hành theo giấy phép CC-BY 4.0 |
URI: | http://dlib.hust.edu.vn/handle/HUST/24517 |
Liên kết tài liệu gốc: | https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2020.03.22.002436v1 |
Trong bộ sưu tập: | OER - Kỹ thuật hóa học; Công nghệ sinh học - Thực phẩm; Công nghệ môi trường |
XEM MÔ TẢ
27
XEM & TẢI
13
Danh sách tệp tin đính kèm:
Khi sử dụng tài liệu trong thư viện số bạn đọc phải tuân thủ đầy đủ luật bản quyền.