Thông tin tài liệu


Nhan đề : Asparagine hydroxylation is likely to be a reversible post-translational modification
Tác giả : Rodriguez, Javier
Haydinger, Cameron D
Peet, Daniel J
Từ khoá : Protein; FIH
Năm xuất bản : 2020
Nhà xuất bản : Biochemical Journal
Tóm tắt : Amino acid hydroxylation is a common post-translational modification, which generally regulates protein interactions or adds a functional group that can be further modified. Such hydroxylation is currently considered irreversible, necessitating the degradation and re-synthesis of the entire protein to reset the modification. Here we present evidence that the cellular machinery can reverse FIH-mediated asparagine hydroxylation on intact proteins. These data suggest that asparagine hydroxylation is a flexible and dynamic post-translational modification akin to modifications involved in regulating signalling networks, such as phosphorylation, methylation and ubiquitylation.
Mô tả: Tài liệu này được phát hành theo giấy phép CC-BY 4.0
URI: http://dlib.hust.edu.vn/handle/HUST/24517
Liên kết tài liệu gốc: https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2020.03.22.002436v1
Trong bộ sưu tập: OER - Kỹ thuật hóa học; Công nghệ sinh học - Thực phẩm; Công nghệ môi trường
XEM MÔ TẢ

27

XEM & TẢI

13

Danh sách tệp tin đính kèm:
Ảnh bìa
  • OER000000787.pdf
      Restricted Access
  • Nội dung
    • Dung lượng : 1,93 MB

    • Định dạng : Adobe PDF



  • Khi sử dụng tài liệu trong thư viện số bạn đọc phải tuân thủ đầy đủ luật bản quyền.